BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 200€
VSI IZDELKI SO IZDELANI ROČNO
POZLATA JE IZ 18 KARATNEGA ZLATA

Izdelki s sporočilom

ZAKAJ IZBRATI IZDELKE OSKARJA KOGOJA?

Vsak izdelek ima svoje sporočilo, ki nas s svojo vsebino prebuja kot človeška bitja. Ko vidimo izdelek, nas spomni na nekaj lepega, v nas prebudi ljubezen, mir in harmonijo. Kogojevi izdelki to sevajo, odražajo. SPODBUJAJO NAS K RAZMIŠLJANJU, KAR SPROŽI PROCES SAMOZAVEDANJA. IZDELKE MORAMO UPORABLJATI, KORISTITI, TAKO NAS ZDRAVIJO IN NOTRANJE OBOGATIJO, če jim le mi to dovolimo.

Darilo kupimo, ker imamo nekoga radi in mu želimo izkazati naklonjenost. Tako nas izdelki sami nagovarjajo k ljubezni. Čas je, da se prebudimo in ZA-ŽIVIMO. Zavedati se moramo, da nismo le fizična bitja, ampak tudi čustvena, duhovna. Ko umetnost uporabljamo in koristimo, nas notranje obogati.

Oskar Kogoj svoje delo posveča starim kulturam in civilizacijam, ki so najverjetneje bolje kot mi v današnjem času zelo dobro poznale pomen notranjega bogastva in čistosti srca. S svojim ustvarjanjem nam skuša približati to resnico in nas spomniti na pomen našega bivanja. Fizično povezuje z duhovnim. Z izdelki celo znanstveno dokaže, da je materija – energija, torej vibracija. Skozi vibracije nastaja umetnost. Simboliko, ki jo uporablja, so uporabljali predniki tudi za povezovanje z njihovo narodnostjo, notranjostjo. Izdelki so tako kulturno in simbolno zelo bogati.

Sodobni čas nas pelje stran od naše notranjosti. Poudarja se moč in slavo. V temnem breznu slabosti in negativnosti se počasi začenja daniti. Uporabimo izdelke visoke umetnosti, ki nas prebujajo in nam pomagajo iz težkega spanca. Čas je, da se dvignemo, prebudimo in zaživimo.

Kogojevi izdelki so bili nagrajeni z nagrado za brezčasen dizajn. Vsak izdelek s časom pridobiva na vrednosti in ostaja modern v naših domovih, saj spočije našo dušo in oko.

Trudimo se, da lahko z našo ponudbo zadovoljivo katero izmed vaših potreb in vam tako z izdelki polepšamo trenutke bivanja.

SIMBOLIKA:
Valovnico najdemo vse povsod. Narava išče svetlobo, kozmično energijo. Iz te prapodobe je tudi krščanstvo prevzelo ta simbol, ki predstavlja božje stvarstvo, boga. Vsakodnevno to lahko občutimo v telesu in smo tudi del tega. Na Vaški situli – ki je sveto pismo obdobja naših prednikov, najdemo tudi ta simbol. Bistvo vsega je razvitje tistega dobrega, kar je v nas. Skozi srce, misli, dejanje.

Simbol jajca ima za Oskarja izredno velik pomen. V njem se skrivajo zelo pomembni simboli in pomeni. Iz jajca vse nastaja, simbolizira ponovno rojstvo ali novi začetek. In vanj se vse združuje. Krhkost jajca nas opozarja, da je treba ustvarjalno energijo skrbno negovati. Nova stvar se bo vsak čas izvalila iz lupine, ta lupina pa je naša podzavest. Kozmična sevanja iz jajčne oblike so zdravilna in samoohranilna. To so verjeli že v antičnih časih, saj so v amforah v obliki jajca shranjevali oljčna in eterična olja, vina …

 

POMEN OBDAROVANJA

Z darilom lahko izrazite hvaležnost, naklonjenost, pozornost … obeležite spomin, s katerim skušate ovekovečiti kakšen pomemben dogodek.
Navadno ga podarjate svojim najbližjim, prijateljem, znancem, sodelavcem, poslovnim partnerjem, nekateri pa celo najvišjim funkcionarjem doma in po svetu.
Darilo sodi med ključne elemente lepšega, boljšega, včasih celo uspešnejšega komuniciranja, pa tudi k udejstvovanju sodobnega človeka nasploh.
Pri izboru darila je treba biti pazljiv in pozoren na kulturne posebnosti obdarovanca, njegove konjičke in interese ter poznavalec situacije oziroma priložnosti, ob kateri darilo izročate.

Kozmik

Darilo je lahko nekaj vrhunskega, dosežek znanja in raziskovanja, inovativnosti in kreativnosti. Predmet je lahko obogaten z zgodovino, Kogojev zagotovo s slovensko kulturno dediščino ter s sodobno ustvarjalnostjo; s sporočilom o nečem našem, slovenskem, nečem, kar pomembno prispeva tudi k predstavitvi naše male dežele širšemu svetu.

Njegovi izdelki so unikatni, saj gre za izključno ročno izdelane predmete. Vsi so slovenskega porekla, delo slovenskih mojstrov. Zajemajo materiale, kot so steklo, porcelan, keramika, les, kamen, kovina, ročno izdelan papir itd.
Lahko bi rekli, da je to medij, skozi katerega umetnik komunicira z energijami presegajočega.

Kogojevi izdelki imajo svetovno reputacijo, saj so jih prejeli že mnogi predsedniki, ministri, predstavniki kraljevih družin ter mnoge znane in manj znane osebnosti.

Zavedamo se, da ti izdelki govorijo o naši kulturi, da spodbujajo in krepijo našo narodno zavest.
Prav s tem bi vas radi seznanili in preko vas ponesli naše, slovensko izročilo med ljudi v svet.

GloGlo

Vsak od njegovih predmetov nas uspe osvoboditi ujetosti v ustaljene navade in modo; obljubljajo nam, da nas bodo spremljali skozi življenje ter nas pomirjali. Njegove stvaritve želijo biti občudovane, sočasno pa nam prigovarjajo, naj se jih dotikamo, jih ljubkujemo in koristno uporabljamo. 
Zamislite si, da imate doma kakšen predmet Oskarja Kogoja, naj bo to kos pohištva, kozarec ali steklenica, skodelica ali skulptura, in zazdelo se vam bo, da je narava ponovno postala del vašega sveta.

V Galeriji OSKAR KOGOJ NATURE DESIGN lahko najdete darilo za vsakogar. Poiščete lahko PROTOKOLARNA DARILA, POSLOVNA ali PROMOCIJSKA DARILA; prav tako v opusu Kogojevih stvaritev najdete povsem OSEBNO DARILO za rojstni dan ali pa DARILO OB POSEBNI PRILOŽNOSTI, kot so krst ali poroka, pomembna obletnica ali pa mogoče diploma, upokojitev, izkazovanje priznanja sodelavcu, pa tudi NOVOLETNIH in še drugih DARIL ne boste težko izbrali. 

Ob obiskih tujcev pri nas oziroma naših državnikov v tujini je potrebno poiskati posebnost, ki govori o slovenski ustvarjalnosti, ki priča o slovenski kulturni dediščini. Ob mednarodnih gostovanjih, najrazličnejših obiskih funkcionarjev pri nas in v svetu je primerno izbrati PROTOKOLARNO DARILO, ki že samo po sebi daje pečat naši kulturi, našemu jeziku, naši pripadnosti slovenstvu. Namen POSLOVNIH DARIL pa je vsekakor zbližanje in stremljenje k najboljšemu sodelovanju poslovnih partnerjev. In ker vsak predmet Oskarja Kogoja nosi zgodbo, bogato sporočilo, lahko v poslovni svet vnesete poleg predmeta nekaj več. Preko zgodbe podarjenega predmeta lahko podarite besedo, lahko izrazite svojo misel. V vsem bogatem Kogojevem asortimanu lahko poiščete tudi PROMOCIJSKA DARILA, s katerimi lahko mnogim izkažete pozornost. In nenazadnje je zagotovo široka paleta OSEBNIH DARIL, ki jih lahko podarjate ob najrazličnejših priložnostih.

Kogojevi umetniškimi izdelki združujejo tradicijo s sodobnostjo. Tako vam je lahko ob izbiranju, odločanju za posamezno darilo lažje poiskati nekaj, kar vsebuje več in ne manj. Zagotovo lahko najdete nekaj, kar ustreza vašemu okusu, nekaj, kar nagovarja vas in vašo dušo, nekaj, s čimer boste obdarovanca razveselili in mu spregovorili tudi o vas samih.

Vabimo vas, da si vzamete čas in se v Galeriji Oskarja Kogoja v Mirnu prepustite oblikam, ki jih sam avtor iz narave prinaša bliže nam ter zgodbam predstavljenih izdelkov, s katerimi bi umetnik v tem materialnem in potrošniškem svetu nemalokrat rad ustavil čas samo zato, da bi prav vi pomislili na vas same, se zazrli v notranjost srca, se zamislili nad življenjem, ki ga živite. Tako rad bi spregovoril in to kar brez besed.
Pridite in si z ustvarjeno podobo o obdarovancu izberite nekaj, kar ga bo vzradostilo. Med prečudovitimi skulpturami, prefinjenimi oblikami kozarcev, posebno oblikovanimi skodelicami in energetsko obogatenimi ostalimi darili poiščite vašim izbrancem nekaj, kar jim bo polepšalo dan, razveselilo srce ter napolnilo dušo s pozitivnostjo in mirom.

Vljudno vabljeni v svet naravnih oblik, čiste energije in pozitivne vibracije, v Galerijo, ki preko predmetov govori o njem, njegovi notranjosti in ljubezni do narave.