BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 200€
VSI IZDELKI SO IZDELANI ROČNO
POZLATA JE IZ 18 KARATNEGA ZLATA

O galeriji


Smiley face

GALERIJA OSKAR KOGOJ NATURE DESIGN se nahaja v obnovljeni materini hiši umetnika Oskarja Kogoja, v Mirnu pri Gorici. Galerija je bila svečano odprta oktobra 1998, otvoritvene svečanosti se je udeležilo veliko znanih slovenskih kulturnih in političnih osebnosti.
V njej hranimo manjšo stalno zbirko razstavnih eksponatov ter ponujamo ekskluzivne umetniške izdelke, tako protokolarne kot tudi poslovne, promocijske in osebne, namenjene obdarovanju ob različnih priložnostih, z željo, da se o izvirnih izdelkih, povezanih s slovensko in svetovno zgodovino tudi spregovori in pogovarja.

Zunanjost galerijeV eni izmed razstavnih sob v nadstropju Galerije je poleg različnih bronastih skulptur stekleno kolo sreče, po katerem se pretaka v zaprtem sistemu idrijsko živo srebro. Posebno energijo in božanskost daje druga razstavna soba, ki je v celoti umetniško poslikana s prahom poldragih kamnov. Stenske poslikave slikarja Iva Kisovca, mavričast strop, detajli in oblikovalski izdelki z globljo sporočilnostjo ... so le grobo naštevanje v želji, da bi o umetniku povedali vse. Naj ta soba ostane skrivnostna do vašega obiska, ko boste ostali presenečeni in fascinirani.

Oskar Kogoj, svetovno priznani industrijski oblikovalec in umetnik, se ukvarja z oblikovanjem najrazličnejših izdelkov iz naravnih materialov, v katere vključuje spoznanja, pridobljena med proučevanjem tisočletnih kultur.
Vsi izdelki so rezultat temeljitega, predvsem pa nam večkrat skritega in zelo napornega dela. Njihovo ozadje je zgodovinsko, izdelki nosijo vsak svoje sporočilo, globljo misel in vsem subverzivni pomen, čisto obliko in pozitivno energijo vdihne oblikovalec sam.

Notranjost galerije

Vemo, da je v njegovem širokem opusu del, ki so plod dolgotrajnega proučevanja in raziskovanja, zajeta zgodovina Slovencev, pa tudi študije opazovanja narave, njenega čudežnega (po)ustvarjanja in na ta način bogatenje nas preko nje same. 

Izdelki Oskarja Kogoja so kakovostni in izvirni tudi z vidika sporočilnosti. Vsebujejo elemente dediščine in kot taki prenašajo informacije o naši kulturi in ustvarjalnosti v svet.

Ko obdarujemo, prisluhnimo najprej sebi, kaj želimo nekomu sporočiti in koliko poznamo to osebo, ki ji želimo izraziti pozornost, hvaležnost, zaupanje, spoštovanje. Predvsem pa naj obdarovanje ne bo vračanje darila z darilom. Ne glede na to, kaj in komu bomo podarili darilo, vedno bo izražalo naš odnos, kulturo, okus.

V vsakem primeru boste pri nas našli primerno darilo za vse priložnosti. Nemalo izdelkov je kot protokolarno darilo pristalo v rokah predstavnikov tujih držav, članov kraljevih družin, mirovnikov, mnogih predsednikov, ministrov in mnogih drugih pomembnih osebnosti. Protokolarna darila so hkrati tudi promocijska, pri čemer pa veljajo določena merila glede na položaj in status darovalca in obdarovanca. Izražajo tudi stike med samimi državami, mesti in različnimi kulturami. Našli boste tudi izdelke, ki so primerni za promocijska darila, s katerimi predstavljamo državo, podjetje ali ustanovo, s poudarkom na njenih značilnostih, s čimer ustvarjamo določen vtis in opozarjamo na vsebino ter nenazadnje način življenja. Pri tem vam ponujamo možnost graviranja, dodajanja logotipa, izdelave posebne embalaže. Tudi poslovna darila, ki so del poslovne strategije in poslovnih odnosov, boste našli v naši ponudbi. Seveda pa nudimo širok spekter osebnih daril za vse priložnosti, nenazadnje lahko obdarimo tudi sami sebe, si poklonimo nekaj lepega ali kot radi rečemo »za svojo dušo«.

Za vse te priložnosti lahko izbirate med raznimi skulpturami, kozarci, kelihi, čašami, vrči, skodelicami, posodami, pladnji, svečniki, vazami, terilniki, grafikami, pirhi, Kogojevimi čipkami, svečami, ročno izdelanim papirjem, medaljoni za srečo, pohištvom ...

Vsakemu izdelku pripada certifikat o izvirnosti v slovenskem in angleškem jeziku, z obrazložitvijo simbolnega pomena posameznega izdelka.

 Poleg izdelkov predstavljenih na spletnem mestu, si lahko vse izdelke ogledate in kupite v  naši prodajni Galeriji v Mirnu. V kolikor vam čas ne dopušča, vas bomo z veseljem obiskali na sedežu vašega podjetja, vam z veseljem svetovali preko telefona ali pa vam na vašo željo poslali najnovejši katalog s cenikom ter vam pripravili ponudbo po vaši želji.

Vabljeni torej v našo prodajno Galerijo v Mirnu, kjer se boste potopili med energije oblik, kjer misli postajajo svetlejše in pozitivnejše, kjer bo vaše srce našlo pravi dar.