BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 200€
VSI IZDELKI SO IZDELANI ROČNO
POZLATA JE IZ 18 KARATNEGA ZLATA

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

POGOJI POSLOVANJA

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko http://trgovina.oskarkogoj.com spletne trgovine, (v nadaljevanju : »spletna trgovina«), ki jo upravlja Katjuša Kogoj Mužina s.p., Miren 125, 5291 Miren (v nadaljevanju: »ponudnik«).

Ob registraciji - prijavi v sistem spletne trgovine, obiskovalec vpiše uporabniško ime ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik. Uporabnik je tudi obiskovalec (pravna ali fizična oseba), ki se ne registrira in opravi nakup.

Na elektronska obvestila in različne tržne tehnike se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na info@oskarkogoj.com, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno upošteval.

Z uporabo in nakupom v spletni trgovini uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami ter pogoji poslovanja.

Vsi uporabniki uporabljajo spletno mesto na lastno odgovornost.

V Galeriji Oskar Kogoj v Mirnu imamo še mnogo različnih ponudb izven programa spletne trgovine zato vas vljudno vabimo, da nas osebno obiščete kjer vam bomo predstavili še večjo izbiro izdelkov!

INFORMACIJE O PONUDNIKU IN KOMUNIKACIJA Z NJIM

Ponudnik se zavezuje, da bo ravnal v skladu z zakoni in uporabniku nudil vse potrebne informacije.

Ponudnik in njegov naslov:

GALERIJA OSKAR KOGOJ
Katjuša Kogoj Mužina s.p.
Miren 125, 5291 Miren
Tel.:+386 (5) 395 42 00

Elektronski naslov: info@oskarkogoj.com

(uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave)

Matična številka: 1324306

Identifikacijska številka za DDV: SI23841893

Številka poslovnega računa – TRR:
IBAN: SI56051008016262139 (ABANKA)
BIC-koda: ABANSI2X

POGODBA

Nakupna pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi prejem potrošnikovega/uporabnikovega naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na uporabnikov elektronski naslov. Nakupna pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Ti pogoji so sestavni del nakupne pogodbe. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena pri ponudniku in kupcu na pisno zahtevo vedno dostopna.

CENE

Objavljene cene v spletni trgovini in izdane ponudbe, računi veljajo na dan nakupa, in sicer na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine http://trgovina.oskarkogoj.com. Cene nimajo vnaprej določene veljavnosti.

V primeru napak si pridržujemo pravico do sprememb. Cene veljajo v primeru plačila z spodaj navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji. Vse cene veljajo za artikle na zalogi trgovine.

Kljub prizadevanju, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Cene so maloprodajne, vsebujejo 22% in 9,5% DDV in so označene v EUR.

Cene ne zajemajo stroškov dostave oziroma poštnine, dotiska, gravure, posebne unikatne glazure, ... kar je predmet posebne ponudbe.

Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave.

Artikli nimajo garancije!

Popusti se med seboj ne seštevajo.

NAČINI PLAČILA

Plačilo za katerokoli naročeno blago lahko opravite ob prevzemu blaga (po povzetju) v kolikor se odločite, da vam naročeno blago dostavimo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo ob prevzemu, je možno le plačilo z gotovino v enkratnem znesku. Zato morate biti na vrednost naročila ob prevzemu osebno prisotni.

Plačilo predračuna ali računa z nakazilom poravnate na navedeni račun, ki vam ga pošljemo preko elektronske pošte na naslov, ki ste ga ob vašem naročilu navedli. Po prejetju vašega plačila na naš TRR sledi dobava v dogovorjenem roku.

NAROČANJE

Ponudnik bo sprejeta naročila obravnaval kot nepreklicna. V primeru napake ali iz drugih razlogov, lahko kupec brez dodatnih stroškov odstopi od naročila v času od izdaje naročila do prejema obvestila, da je naročilo v obdelavi. Naročilo lahko prekličete s sporočilom na elektronski naslov info@oskarkogoj.com ali pokličete na tel. +386 5 3954 200. V primeru, da ponudnik ugotovi, da naročila pod navedenimi pogoji ne more izvesti lahko naročilo zavrne.

POSTOPEK NAKUPA

Podrobno je opisano v nadaljevanju – „POSTOPEK NAROČILA“.

  • Prejeto naročilo.
  • Po oddaji naročila, kupec prejme naročilo po elektronski pošti, kar pomeni, da je naročilo uspešno oddal v procesiranje.
  • Naročilo v obdelavi.
  • Ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter uporabniku po elektronski  pošti izda obvestilo, da je naročilo v obdelavi oz. ga z razlogom zavrne.
  • Ponudnik si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. V primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.
  • Blago odposlano.
  • Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Za dodatne informacije smo vam na voljo v ponedeljek, sredo, četrtek, petek od 10h do 18h in soboto od 9h do 12h. Lahko nas tudi pokličete na telefonsko številko 05 3954 200 ali pa nam pišete na elektronski naslov info@oskarkogoj.com.

DOSTAVA BLAGA IN STROŠKI POŠTNINE

Naročeni izdelki ostanejo v lasti prodajalca vse do poravnave celotne kupnine s strani kupca. Blago vam lahko dostavimo z dostavno službo, lahko pa ga prevzamete na sedežu naše trgovine (pri naročanju navedite lastni prevzem v Galeriji Miren) v odpiralnem času trgovine.

Blago naročeno v spletni trgovini http://trgovina.oskarkogoj.com, gre na pot v najkrajšem možnem času – če je na zalogi v našem skladišču, ponavadi še isti dan oziroma v roku treh dni, oziroma vas bomo o dostavi pisno obvestili. V primeru, da ste morda naročili blago, ki je ravno pošlo ali ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktov. Vsi izdelki so ročno mojstrsko delo, zato je dobavni rok tudi od 30 do 60 dni v kolikor izdelki niso na zalogi.

Da bi naročene artikle dostavili kar se da hitro, bomo vedno izbrali najbolj optimalno pot. Ponavadi je to paketna dostava Pošte Slovenije, kar pomeni, da dostavo lahko pričakujete že naslednji dan v dopoldanskih urah, če je bilo naročilo oddano do 14. ure. V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši enoti Pošte Slovenije.

Stroški dostave po Sloveniji so 6,90 eur z že vključenim DDV-jem.

Za dostavo s Hitro pošto nas prosim kontaktirajte, ker je predmet posebne ponudbe!

Pri nakupu nad 200,00 eur je dostava po Sloveniji brezplačna, vendar ne vključuje Hitre pošte.

Pošiljka se pošilja s pazljivejšim ravnanjem, zato je blago pri pošiljanju varno!

Pri prevzemu odkupne pošiljke si Pošta Slovenije zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku (od 98,00 eur je 1,05 eur, od 98,00 – 501,00 eur je 1,07%, nad 501,00 eur pa 5,36 eur), strošek provizije poravnate direktno dostavljavcu Pošte Slovenije.

Če v primeru dostave blaga ugotovite, da je prišlo do loma pri pošiljki nas morate takoj obvestiti - še isti dan, oziroma najkasneje v roku treh dni. Kupec mora sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da paket prinese na najbližjo enoto Pošte Slovenije v enakem stanju, kot ga je prejel ter izpolni zapisnik o poškodovani pošiljki.

Pišite nam na elektronski naslov info@oskarkogoj.com ali nas pokličite na telefonsko številko 05 39 54200. Kopijo zapisnika o poškodovani pošiljki, kopijo računa ter vaše podatke nam pošljite na naslov podjetja. Poškodovano blago vam bomo brez stroškov zamenjali v najkrajšem možnem času! Navedenega roka se morate držati sicer vam reklamacije ne bomo upoštevali.

Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

ODSTOP OD NAROČILA PRED DOSTAVO

V primeru napake pri naročanju prek spletne trgovine lahko uporabnik naročilo prekliče s klicem na telefonsko številko 05 39 54200 ali pisno na e-mail naslov info@oskarkogoj.com.

VRAČILO BLAGA

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa:

„Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 15 dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v roku. Ta rok začne teči naslednji dan po dnevu dobave blaga.“

Blago mora biti nepoškodovano, nerabljeno, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži in poslano na naslov našega podjetja, pri čemer kupec sam nosi stroške vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Vračilu obvezno priložite kopijo original računa in vso potrebno dokumentacijo.

Odstop od pogodbe mora potrošnik pisno sporočiti na naslov Galerija Oskar Kogoj, Katjuša Kogoj Mužina s.p.,Miren 125, 5291 Miren. Lahko pa sporočite tudi preko e-pošte na naslov info@oskarkogoj.com. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Blago lahko v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe vrnete na naslov: GALERIJA OSKAR KOGOJ, Katjuša Kogoj Mužina sp., Miren 125, 5291 Miren.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa.

V primeru, da potrošnik odstopi od pogodbe, mu mora ponudnik vrniti kupnino, in sicer takoj ko je to mogoče oziroma najkasneje v roku 30-ih dni, ko ponudnik prejme vrnjeno blago. Kupnino vrnemo izključno preko osebnega bančnega računa (tega nam morate v postopku vračila sporočiti). Gotovine ne izplačujemo.

Stroška poštnine ne vračamo in ni predmet reklamacije!

Potrošnik ne more odstopiti od pogodbe, katere predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika in ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam (gravure, natisi, posebne glazure, …).

Vračila ne bomo upoštevali za izdelke, ki so bili pri vas doma poškodovani ali uporabljeni. Pridržujemo si pravico, da vračilo poškodovanega, uporabljenega ali izdelka, ki pri vračilu ne vsebuje vseh pripadajočih elementov (darilne embalaže, računa, …) zavrnemo na stroške pošiljatelja. Zato vas prosimo, da z izdelki ravnate gospodarno in pazljivo saj bomo le tako lahko nemoteno izdelek zamenjali ali vam vrnili denar.

Če v primeru dostave blaga ugotovite, da je prišlo do loma pri pošiljki nas morate takoj obvestiti - še isti dan, oziroma najkasneje v roku treh dni. Kupec mora sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da paket prinese na najbližjo enoto Pošte Slovenije v enakem stanju, kot ga je prejel ter izpolni zapisnik o poškodovani pošiljki.

Pišite nam na elektronski naslov info@oskarkogoj.com ali nas pokličite na telefonsko številko 05 39 54200. Kopijo zapisnika o poškodovani pošiljki, kopijo računa ter vaše podatke nam pošljite na naš naslov. Poškodovano blago vam bomo brez stroškov zamenjali v najkrajšem možnem času! Navedenega roka se morate držati sicer vam reklamacije ne bomo upoštevali.

VAROVANJE PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, katalogov, vabil, sporočil, ponudb, predračunov, računov in ostalo potrebno za komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretjim ali nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Dostavni službi (npr. Pošti Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo in telefonsko številko, če bo to potrebno.

Zbirni podatki bodo razkriti le in če je tako določeno z zakonom in v dobri veri, da je tovrstno dejanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Na elektronska obvestila in različne tržne tehnike se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na info@oskarkogoj.com , željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno upošteval.

REKLAMACIJE IN INFORMACIJE

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo spletne trgovine http://trgovina.oskarkogoj.com pričakujemo vaše sporočilo na telefonsko številko: 05 39 54 200 ali na naslov:

GALERIJA OSKAR KOGOJ,
Katjuša Kogoj Mužina s.p.
Miren 125
5291 Miren.

E-mail: info@oskarkogoj.com

Če v primeru dostave blaga ugotovite, da je prišlo do loma pri pošiljki nas morate takoj obvestiti- še isti dan, oziroma najkasneje v roku treh dni. Kupec mora sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da paket prinese na najbližjo enoto Pošte Slovenije v enakem stanju, kot ga je prejel ter izpolni zapisnik o poškodovani pošiljki.

Pišite nam na na zgoraj navedeni naslov ali nas pokličite na telefonsko številko 05 39 54200. Kopijo zapisnika o poškodovani pošiljki, kopijo računa ter vaše podatke nam pošljite na naslov podjetja. Poškodovano blago vam bomo brez stroškov zamenjali v najhitrejšem možnem času! Navedenega roka se morate držati sicer vam reklamacije ne bomo upoštevali.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takih primerih, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanje, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine.

Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani – spletne trgovine. Ponudnik ne zagotavlja popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani – spletni trgovini

 niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do uporabo spletne strani.

Uporabnik mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (e-mail, geslo). Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi utegnila nastati uporabniku zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov.

Vse pravice pridržane.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: info@oskarkogoj.com. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

OBVESTILO

Besedila in fotografije objavljene na spletnem naslovu http://www.oskarkogoj.com in http://trgovina.oskarkogoj.com (v nadaljevanju spletno mesto) so last Galerije Oskar Kogoj, Katjuša Kogoj Mužina s.p., Miren 125, 5291 Miren in so brez pisnega dovoljenja prepovedane za prepisovanje in objavljanje za kakršnekoli namene. Vsebino je prepovedano razmnoževati ali kakorkoli razširjati. Dovoljeno je tiskanje informacij in gradiva z namenom ogledovanja, branja za nekomercialne namene ter izključno za osebne namene in domačo rabo. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drugi način brez predhodnega pisnega dovoljenja je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa iz naslova http://www.oskarkogoj.com in http://trgovina.oskarkogoj.com za katerekoli druge namene.