BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 200€
VSI IZDELKI SO IZDELANI ROČNO
POZLATA JE IZ 18 KARATNEGA ZLATA

ŽABICA – REGA KVA, simbol veselja, nasmeha, smeha ...

Hiter predogled

Rega, rega, kva, kva je znamenita pesem Vinka Vodopivca, posvečena žabam. Istočasno je to veličastna pesem, kjer oktet poje osemglasno in prav to daje izjemno blagozvočje naravi, okolju, zraku … Znana je ljubljanska žaba ali kvaka iz Ljubljanskega barja, ki je povezana z vodo, zemljo in razvojem življenja na Zemlji.
V primeru, da trenutno izbranega artikla ni na zalogi, vas bomo kontaktirali.

* Obvezna polja

108,00 €

Več pogledov

Opis izdelka

ŽABICA – REGA KVA
Simbol veselja, nasmeha, smeha ...
Mala skulptura (13 cm x 6 cm x 12 cm, porcelan, pozlata (18 karatno zlato), bela glazura)

Rega, rega, kva, kva je znamenita pesem Vinka Vodopivca, posvečena žabam. Istočasno je to veličastna pesem, kjer oktet poje osemglasno in prav to daje izjemno blagozvočje naravi, okolju, zraku …
Znana je ljubljanska žaba ali kvaka iz Ljubljanskega barja, ki je povezana z vodo, zemljo in razvojem življenja na Zemlji.
Na Barju so našli najstarejše ohranjeno leseno kolo na svetu, staro približno 12.000 let, ki ga hrani etnografski muzej v Ljubljani. Mesto Ljubljana dobi zaradi reke Ljubljanice svoje ime, ker se reka ponikalnica zavije v obliki »lojba« in se tako prilega Ljubljanskemu gradu.
Mala plastika v obliki žabice je oblikovana tako, da ima podobo nasmeha, dobre volje in je po svoje smešno zanimiva. Zanimiva zato, ker pod njo lahko nekaj skrijemo. Kaj? Ljubezensko sporočilo, modrost, povabilo …
 

IZDELEK JE ROČNO DELO!